Faceți clic pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.

Cum aleg aparatul de aer conditionat?

Cum aleg aparatul de aer conditionat?

Alegerea unui aparat de aer condiţionat nu este atât de uşoară mai ales când te confrunţi cu o mulţime de termeni  tehnici, dar şi cu nenumărate mărci.

Alege aer conditionat inverter!

Este important sa alegi un aparat de aer conditionat inverter. Un sistem de aer condiţionat cu inverter îşi reglează în mod continuu randamentul de răcire şi încălzire, pentru a-l corela cu temperatura din cameră, îmbunătăţind astfel nivelurile confortului. Inverterul reduce timpul de pornire al sistemului, prin urmare, se ajunge mult mai rapid la temperatura solicitată a camerei. Imediat ce temperatura corectă este atinsă, inverterul garantează menţinerea ei constantă.

La achiziţionarea unui aparat de aer condiţionat este bine să ai în vedere câteva criterii. Unul dintre acestea este capacitatea echipamentului care este exprimată în BTU/h (abreviere de la British Thermal Unit) şi se referă la puterea de răcire (sau încălzire) a aparatului. Dacă vrei să îţi montezi aparatul în dormitor, un aparat de 9.000 BTU este suficient, dacă vrei să îl montezi în sufragerie poţi să alegi unul de 12.000 BTU. Există aparate şi de puteri mai mari precum  18.000 si 24.000 BTU/h,  pe care le puteti alege folosind  filtrul de  capacitate si suprafata.

Numarul de BTU depinde in principal de suprafata si destinatia incaperii. Tabelul de mai jos ofera valori medii de suprafata in functie de BTU.

BTU                        Locuinte                               Birouri si spatii comerciale

9000                       18-25 mp                             14-22 mp

12000                    24-35 mp                             20-30 mp

14000                    28-45 mp                             24-36 mp

18000                    40-50 mp                             33-40 mp

22000                    60-70 mp                             40-50 mp

Un alt aspect foarte important de care trebuie să ţii cont este nivelul de zgomot. Această caracteristică este specificată în decibeli (dB) separat atât pentru unitatea interioară cât şi pentru cea exterioară şi evident este bine să aibă o valoare cât mai mică, pentru un confort optim.

Eficienţa funcţiei de răcire (SEER) - Rata de eficienţă energetică sezonieră (SEER) indică eficienţa energetică a funcţiei de răcire. Aceasta se calculează pe baza mai multor măsurători la sarcină parţială, conform regulamentului referitor la Etichetarea energetică. Cu cât valoarea SEER este mai mare, cu atât produsul este mai eficient.

Eficienţa funcţiei de încălzire SCOP - Coeficientul sezonier de performanţă (SCOP) indică eficienţa energetică a funcţiei de încălzire. Aceasta se calculează prin analogie cu SEER. Cu cât valoarea SCOP este mai mare, cu atât produsul este mai eficient.

Clasa de eficienţă energetică (răcire / încălzire) - Clasa de eficienţă energetică a funcţiilor de răcire şi încălzire conform regulamentului de Etichetare din 2011. Eticheta energetică defineşte clasele de la A+++ la G. Modelele de tip split cu un nivel de eficienţă inferior clasei B (răcire) / A (încălzire) nu mai sunt permise pe piaţă din luna ianuarie 2014.

Meniu

Favorite

Crează un cont gratuit pentru a putea utiliza listele de dorințe.

Conectare